Dubinska detoksikacijska metoda

Proljetni detox – 15% popusta za rezervacije do 23.03.!

*Popust vrijedi na termine rezervirane do 23.03., u periodu od ožujka do svibnja.

Panchakarma, što na sanskrtu znači pet postupaka, sveobuhvatan je medicinski tretman, koji tradicionalno koristi pet različitih purifikacijskih i detoksikacijskih metoda kako bi se tijelo očistilo toksina te vratilo u stanje ravnoteže.

Panchakarma objedinjuje niz terapija koje dubinski čiste dhatu – tjelesna tkiva, a za cilj imaju otpuštanje, mobilizaciju i izbacivanje štetnih tvari iz organizma, omogućujući tako tijelu da bolje reagira na ajurvedske biljne preparate te da aktivira prirodan, čovjeku urođen, mehanizam samoiscjeljenja.

Program Panchakarme traje 7 – 21 dan, a započinje konzultacijom s ajurvedski liječnikom, gdje se kroz razgovor te metodom pulsne dijagnostike utvrđuje uzrok problema i nudi rješenje u vidu specifičnih tretmana prilagođenih individualnoj konstituciji i potrebama. Tijekom inicijalnog pregleda. korisnik dobiva naputke o preporučenoj prehrani i biljnim pripravcima za period 1 – 3 mjeseca te, ako je potrebno,  preporučenim vježbama joge i disanja (pranayama).

Panchakarma je najvažniji dio ajurvedskog terapijskog plana u slučajevima akutnih i kroničnih oboljenja.

Budući da Panchakarma ne djeluje samo na tijelo, već i na sposobnost razmišljanja, svijest te na emocije, preporučuje se svakoj zdravoj osobi, 1 -2 puta godišnje, u preventivne svrhe.

Panchakarma u praksi

Kako izgleda Panchakarma u Ajurvedskom centru zdravlja New Eath?

New Earth je u potpunosti opremljen za pružanje cjelodnevnog boravka tijekom terapije. Korisnicima možemo osigurati više vrsta smještaja, nedaleko od našeg Centra ili u centru Zagreba.

U Centru poštujemo princip da ženski terapeuti rade sa ženskim, a muški terapeuti s muškim korisnicima.

Između terapija predviđeno je opuštanje u sobama za tretmane ili u dvorani Lotus u potkrovlju kuće, uz smirujuće zvukove Gandharva Veda i drugu opuštajuću glazbu. Tijekom boravka u Centru na raspolaganju Vam je naša čitaonica, kao i niz ajurvedskih čajeva i drugih zdravih napitaka.

U dvorani Lotus dobit ćete upute o preporučenim vježbama joge i disanja (pranayama) od naših učitelja joge.

Ako vremenski uvjeti dopuštaju, predviđena je i jedna kraća šetnja po obližnjoj park-šumi Maksimir, koja blagotvorno djeluje na psihu i fiziologiju.

Za vrijeme boravka u Centru na raspolaganju Vam je naše stručno i ljubazno osoblje, koje će odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Detoksikacijske i purifikacijske metode u sklopu Panchakarme.

bla blas