Kraljevska masaža

Pizichili masaža predstavlja najljepše iskustvo duboke relaksacije. Neprekinut mlaz ljekovitog toplog ulja izlijeva se preko tijela, koje se upija kroz kožu i dopire duboko do tkiva.

pizichili_web
U davna vremena Ayurveda je bila najzastupljeniji, a moguće i jedini raspoloživi način liječenja, kako običnim ljudima, tako i kraljevskim obiteljima (Maharajas). Kraljevske su obitelji koristile Ajurvedu ne samo za liječenje od bolesti, nego i kao sredstvo za održavanje zdravlja, te jačanje imuniteta i snage. Jedan takav poseban ajurvedski tretman je bio Pizhichili, koji se još naziva ‘kraljevskom masažom’.

Pizhichili je tip tretmana koji se u Ajurvedi naziva Sarvangdhara, gdje Sarvanga znači „cijelo tijelo“ a Dhara znači „tok, izlijevanje“. Dakle, tretmani Sarvangdhara podrazumijevaju izlijevanje ulja na cijelo tijelo.


Pizhichili kombinira dva načina terapije – terapiju uljem i toplinsku terapiju. To je blaga i koordinirana masaža tijela koja se izvodi pod neprekinutim izlijevanjem toplog ljekovitog biljnog ulja na tijelo. Kada ljekovito toplo ulje masažom ulazi u tijelo, tijelo apsorbira njegova ljekovita svojstva direktno kroz kožu. Masaža dodatno pospješuje cirkulaciju krvi i tako pomaže uravnoteženju duha i tijelo. Toplinska je terapija poznata za ublažavanje boli i opuštanje mišića. Posebno se preporučuje za osobe sa izrazito izraženom Vata došom.

Potiče znojenje i iz tijela odstranjuje toksine, dokazano je da se njome iz tijela izlučuju čak i teški metali, za koje se inače vjeruje da se nepovratno talože u tijelu.

Dobrobiti tretmana Pizhichili:

  • Poboljšava cirkulaciju krvi.
  • Tijelo dubinski čisti od štetnih tvari. Pizhichili aktivira dijaforezu, tj. duboko znojenje. Putem znoja, tijelo izbacuje štetne tvari i na taj se način čisti i osjeća pomlađeno.
  • Povećava imunitet i otpornost na bolesti. Tretman Pizhichili je prvenstveno preventivne naravi – pročišćena krv i poboljšana cirkulacija pomažu u jačanju imunološkog sustava.
  • Pomaže u produžavanju životnog vijeka – čuva i poboljšava sveukupno fizičko i mentalno zdravlje, te pridonosi kvalitetnijem životu.
  • Smanjuje stres, tjeskobu i nervozu – opušta mišiće, te smiruje um i napetosti.
  • Pomaže razvoju mišića te jača oslabljene mišiće.
  • Obnavlja kožu. Poboljšana cirkulacija i vlažnost kože (od ljekovitih ulja) poboljšavaju ten i teksturu kože, što pridonosi obnovljenom sjaju lica.

Želite saznati više? Javite nam se!
+385 1 4638 993, +385 91 4638 993, ayurveda@neweartheurope.com

Pošaljite nam upit

Vaše ime (obavezno)

Vaš e-mail (obavezno)

Vaš telefon (obavezno)

Naslov

Poruka