Voditeljica Centra

Tina Carić

voditeljica Centra

Dugogodišnja praktikantica transcendentalne meditacije i ajurvedskog pristupa liječenju te osnivačica i voditeljica Ajurvedskog centra Ganesh (2000. – 2015.), prethodnika današnjeg Centra New Earth. Predstavnica Ayurvede pri Stručnoj komisiji za prirodnu medicinu Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu.

Stručno osoblje

Dr. Rajat Sharma

Stalno zaposlen ayurvedski liječnik

Budući da potječe iz obitelji ayurvedskih liječnika, od djetinjstva je promatrao i sudjelovao u  području ayurvedskog  holističkog zdravstvenog sustava.  „Vidio sam kako moj djed pripravlja ayurvedske lijekove i propisuje ih pacijentima. Inspiriran time, ayurvedski me svijet  počeo zanimati od malih nogu“, kaže dr. Sharma.

Formalno obrazovanje stječe  u bolnici Dabur Dhanwantry. Također  je  prošao specijalne obuke na području nutricionizma, naturopatije, yoga-terapije, medicinske astrologije i Panchkarme.  Izabran je da  u ­­ National Academy of Ayurveda  (Nacionalnoj  ayurvedskoj akademiji) specijalizira Panchakarmu za Guru Shishya Parampara – učitelja u neprekinutom učiteljsko-učeničkom naslijeđu.

Trebamo htjeti i znati primijeniti znanje koje smo stekli i podijeliti ga sa svima. Svima želim najbolje zdravlje.
— Dr. Rajat Sharma

Radio je s mnogim ayurvedskim centrima u Indiji, a posebno je značajna Maharishi Ayurveda,  koja nudi i prenosi to veličanstveno znanja, pruža  medicinsku pomoć u cijelosti, bilo da je riječ o Panchkarmi, kvalitetnim i djelotvornim lijekovima, stilu života itd.

„Godinama svjedočim kako Ayurveda pomaže ljudima da uživaju u balansiranom zdravlju.“ Putovao je u različite zemlje kako bi  javnost i zdravstvene stručnjake podučavao Ayurvedi, osobito  zdravstvenim prednostima ayurvedskog načina života i lijekova.

Vodio je “Ayurvedski centar za liječenje kroničnih bolesti “.

Pacijentu i njegovoj medicinskoj povijesti pristupa pomno. Postavlja pulsnu dijagnozu u skladu s ayurvedskim parametrnima, daje upute  za prehranu, životni stil, propisuje odgovarajuće ayurvedske lijekove, Panchakarma terapiju te yoga-terapiju.

Stručnjak je za razne kronične bolesti kao što su respiratorne, probavne, reproduktivne bolesti, šećer, krvni tlak, pretilost i visok kolesterol, jetrene i bubrežne bolesti, hemeroidi, kožne bolesti, alergije, imunitet, bolni zglobovi, poboljšanje kvalitete života oboljelih od karcinoma, depresija itd.

Dr. I. Gopinadha Raju, M. D. (Ayurveda), M. SC. (Psihologija)

vaidya – ajurvedski liječnik

S diplomom magistra fiziologije (Shareera) uglednog fakulteta Rashtrasant Tukadoji Maharaj Nagpur University (Nagpur, Maharashtra, Indija) i s više od 35 godina iskustva u različitim poljima ajurvedske medicine, a kao potomak obitelji koja se tradicionalno bavi Ajurvedom već više od 500 godina, dr. Raju je u svijetu sinonim za vrh ajurvedske kompetencije bez obzira je li riječ o pulsnoj dijagnostici, Panchakarmi – procesu dubinskog detoksa ili pripremi rijetkih biljnih formula.

U svojstvu profesora na brojnim ajurvedskim fakultetima u Indiji i svijetu, potvrđuje se kao izvrstan prenosilac drevnog ajurvedskog znanja mlađim naraštajima, u čemu mu pomaže diploma magistra znanosti iz oblasti psihologije, stečena na medicinskom fakultetu Sri Venkateswara University (Tirupathi, Andhra Pradesh, Indija).

Umirovljen je kao dekan fakulteta i pročelnik Odsjeka za fiziologiju na fakultetu Dr. Nori Ramasastry Government Ayurvedic College (Vijayawada, Andhra Pradesh, Indija), prije čega je isti odsjek vodio na fakultetu Dr. B.R.K.R. Government Ayurved Medical College (Hyderabad, Andhra Pradesh, Indija). Kao postdiplomant radio je kao asistent i predavač na svom matičnom fakultetu Government Ayurvedic College (Warangal, Andhra Pradesh, Indija).

Njegovo kliničko iskustvo je golemo – ima 25 godina iskustva rada s pacijentima u različitim ajurvedskim klinikama, kao i iskustvo besplatnog liječenja pacijenata u medicinskim kampovima duž čitave južne Indije.

Redovito objavljuje znanstvene radove o Ajurvedi u internacionalnim tiskovinama, a poznat je kao voditelj grupe ajurvedskih liječnika koja je 1988. godine sprovela komparativnu studiju indijskih ajurvedskih lijekova i lijekova brazilskih amazonskih plemena. Također je znanstveno istražio i opisao specijalne herbalne formule iz svog obiteljskog naslijeđa, a iskazao se kao i kontrolor kvalitete ajurvedskih suplemenata tijekom svog angažmana pri današnjem indijskom Ministarstvu AYUSH, koje pod istim krovom propisuje zakone koji se tiču Ajurvede, yoge, naturopatije, unani medicine, siddha medicine te homeopatije.

Prepoznat od strane svjetske ajurvedske javnosti kao izvrstan liječnik i predavač posjetio je Brazil, SAD, Nizozemsku, Švicarsku, Japan, Trinidad i Tobago, Tajland te Hong Kong, a dodijeljene su mu i nagrade za najboljeg ajurvedskog liječnika, kako u Indiji (2004., 1982.) tako i izvan njezinih granica (Brazil, 2012.).

Dr. I. Kalyan Chakravarthy, M.D. (Ayurveda)

vaidya – ajurvedski liječnik

Vrhunski ajurvedski liječnik i specijalist za proces Panchakarme, iz obitelji uglednih tradicionalnih ajurvedskih liječnika – vaidya. Pulsnu dijagnostiku proučava od najranije dobi, a diplomu ajurvedskog liječnika stječe na najuglednijem sveučilištu u Indiji, Shri Dharmasthala Ayurveda Medical College, nakon čega sedam godina liječi u najpoznatijoj ajurvedskoj klinici u Europi, Maharishi Ayurveda Private Clinic (Bad Ems, Njemačka).

Zbog poznavanja moćnih biljnih preparata, kao i specifičnih načina njihove primjene, stručnjak je za kreiranje iznimno učinkovitih personaliziranih tretmana. Vješt je govornik, aktivan na brojnim međunarodnim seminarima, te predan učitelj, usmjeren prema sveopćem boljitku.

Vaidya Kalyan Chakravarthy u stanju je imenovati stotine rijetkih biljaka, a i sam je, u rodnoj Indiji, posadio vrt s velikim brojem najrazličitijeg medicinskog bilja.

Mi smo autentični. Autentičnost proizlazi iz stručnosti. Ono što nas čini autentičnima jest izvorno znanje, koje se prenosi naraštajima, te praktično iskustvo.
— Dr. Kalyan Chakravarthy

Adhika Franjić, prof.

liječnikova asistentica

Dugogodišnja praktikantica bhakti-joge, s višegodišnjim iskustvom u prevođenju tradicionalnih tekstova iz područja duhovnosti i Ajurvede, među kojima se posebno ističe kapitalno djelo Sri Srimad A. C. Bhaktivedante Swamija Prabhupade Bhagavad-gita kakva jest. Posjeduje veliko znanje o Ajurvedi stečeno kroz više od 10 godina asistiranja ajurvedskim liječnicima pri pulsnoj dijagnozi.

Dr. med. Ivan Vladić

alopatski liječnik

Specijalist opće i subspecijalist abdominalne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom na zagrebačkom KB Merkur. Pionir transplantacijske kirurgije u Hrvatskoj. Unazad 10 godina bavi se istraživanjem komplementarne i integrativne medicine te prirodne prehrane, nastojeći klijentima pomoći na najučinkovitiji, no istodobno najprirodniji način.

Imperativ dobrog zdravlja jest život u prirodi i s prirodom.
— Dr. Ivan Vladić

Višegodišnji je praktikant transcendentalne meditacije i joge, a inspiriraju ga i druge istočnjačke tradicije. Svjestan da je čovjek neraskidiva cjelina s prirodom, zagovora prirodan način života, uz što prirodniju prehranu. Dugogodišnji je sirovojelac.

Dr. Vladić nastoji podići javnu svijest o važnosti redovite tjelesne aktivnosti za optimalno funkcioniranje organizma i očuvanje zdravlja.

Una Hajdarhodžić, mag. cin.

učiteljica joge

Rođena u Varaždinu 1979. godine, od djetinjstva se bavi sportskom gimnastikom i skokovima u vodu. Diplomirala je kineziologiju, smjer kineziterapija na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je kao trener skokova u vodu u KSV Medveščak u Zagrebu.

Prvi put se susreće s jogom u srednjoj školi i od tada istražuje njezine mogućnosti. Godine 2015. stječe status učiteljice joge pri Europskoj federaciji za jogu, pod mentorstvom učitelja Jadranka Mikleca.

Svoje znanje o  jogi produbila je kroz iskustvo pilates instruktorice te primjenjujući znanja stečena tijekom studija. Radi kao profesorica u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu.

Jadranko Miklec, ing.

učitelj joge

Dugogodišnji proučavatelj i praktikant joge, u našem Centru koristi svoje golemo znanje i iskustvo kako bi svakom klijentu pristupio na jedinstven i personaliziran način tijekom satova terapijske joge.

Nosi titulu doktora Maharishijeve vedske znanosti, uvršten je na listu HUPED-ovih kvalificiranih terapeuta u području joge i transcendentalne meditacije te ima titulu Yogacharye Europske federacije za jogu. Međunarodni je glavni tajnik Svjetske Akademije za Ajurvedu iz Indije. Bio je dugogodišnji predsjednik Saveza za transcendentalnu meditaciju, kao i predsjednik Hrvatske stranke naravnog zakona, koja je promovirala život u skladu sa zakonima prirode.

Jogu vježba 30 godina, a 15 godina aktivno je podučava. Osim toga, majstor je karatea – crni pojas prvi dan, a također vježba kung fu i tai chi. Autor je 6 knjiga o jogi.

Ajurvedski terapeuti New earth ajurveda centar
Administracija New earth ajurveda centar

© 2022 New Earth Ayurveda Health Center

Pratite nas:

Newsletter

Prijavite se