doc

Dr. Kalyan Chakravarthy, M.D. (Ayurveda)

vaidya – ajurvedski liječnik

Vrhunski ajurvedski liječnik i specijalist za tretman Panchakarma, iz obitelji uglednih tradicionalnih ajurvedskih liječnika – vaidya.

Pulsnu dijagnostiku proučava od najranije dobi, a diplomu ajurvedskog liječnika stječe na najuglednijem sveučilištu u Indiji, Shri Dharmasthala Ayurveda Medical College, nakon čega sedam godina liječi u najpoznatijoj ajurvedskoj klinici u Europi, Maharishi Ayurveda Private Clinic (Bad Ems, Njemačka).

Mi smo autentični. Autentičnost proizlazi iz stručnosti. Ono što nas čini autentičnima jest izvorno znanje, koje se prenosi naraštajima, te praktično iskustvo.
— Dr. Kalyan Chakravarthy

Zbog poznavanja moćnih biljnih preparata, kao i specifičnih načina njihove primjene, stručnjak je za kreiranje iznimno učinkovitih personaliziranih tretmana. Vješt je govornik, aktivan na brojnim međunarodnim seminarima, te predan učitelj, usmjeren prema sveopćem boljitku.

Vaidya Kalyan Chakravarthy u stanju je imenovati stotine rijetkih biljaka, a i sam je, u rodnoj Indiji, posadio vrt s velikim brojem najrazličitijeg medicinskog bilja.

Pročitajte intervju s dr. Kalyanom, objavljen u tjedniku Globus.

Pogledajte film s otvaranja Ajurvedskog centra zdravlja New Earth (23. listopad 2015.) u kojem vaidya Kalyan govori o Ajurvedi, svjesnosti i biljkama koje koristimo u Centru New Earth.